Pikkulotan leikit yhdistävät sukupolvia

Kerroimmekin aiemmassa kirjoituksessa, kuinka Karjalasta kotoisin oleva pikkulottana toiminut Hilkka Packalén kävi Lottamuseolla kertomassaan lapsuudestaan tutuista leikeistä tämän päivän koululaisille. Aivan ihana liki 90-vuotias Hilkka sai koululaiset leikkimään 1930-luvun suosituimpia leikkejä avoimin mielin, ennakkoluulottomasti ja innokkaina. 

Leikki ei katso ikää, aikaa tai paikkaa. Koululaiset leikkivät pikkulottien leikkejä yhtä innokkaasti kuin nykypäivän suosituimpia leikkejä.

Päivän tunnelmiin pääset tutustumaan myös videon muodossa: https://www.youtube.com/watch?v=v5hZlsWhL80

 

Kansallista veteraanipäivää vietetään 27.4., jolloin päättyi Lapin sota ja Suomen osalta myös toinen maailmansota vuonna 1945. Päivän tarkoituksena on lisätä etenkin nuorempien sukupolvien keskuudessa tietämystä veteraani-ikäluokkien tekemästä työstä Suomen hyväksi.

Näin siis kansallisen veteraanipäivän lähestyessä haluamme yhdessä Lottamuseon kanssa nostaa esille leikkiperinteen merkityksen sukupolvia yhdistävänä tekijänä. Perinteen ja kulttuurin siirtäminen sukupolvelta toiselle luo ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta. Veteraanisukupolvelle rakkaat leikit siirtyivät aikoinaan pikkulottien keskuuteen.

Pikkulottien suosituimmat leikit on nyt koottu Pikkulotan leikit -kirjaksi, jotta ne ovat saatavilla myös tuleville sukupolville. Kirjan leikkiohjeet on julkaistu aiemmin 1930-luvulla Pikkulotta-lehdissä.

 

 

Pikkulotan leikit -kirjan välityksellä haluamme tuoda kansallisen veteraanipäivän lähestyessä nykypäivän kotien ja koulujen pihapiireihin nostalgisia leikkejä, jotka ovat tuttuja niin veteraanisukupolvelle kuin 1930-luvun lapsillekin.

Kansallisen veteraanipäivän kunniaksi Pikkulotan leikit -kirjan hinta on alennettu 21.4.-27.4. välisen ajan
10€/kpl

Myös äitienpäivä 13.5. on aivan nurkan takana. Muista siis äitiä tai isoäitiä Pikkulotan leikit -kirjalla!

Pikkulotan leikit -kirjaa voi tilata sähköpostitse myynti@perinneleikit.fi

Kirja on saatavilla myös Lottamuseon verkkokaupasta: 

http://www.lottamuseo.fi/museokauppa/tuote/pikkulotan-leikkikirja/ 

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: