5 leikkivinkkiä pääsiäiseen

Pääsiäinen on ihanaa aikaa!

Pidemmät vapaat, jolloin voi viettää aikaa läheisten kanssa. Luonnossa ja säässä alkaa olla jo kevään tuntua. Vaikka ulkona ei vielä paljoa viherräkään, niin rairuoho tuo jo mieleen kesäisen nurmikon. Hyvää ruokaa ja paljon suussa sulavia suklaa munia.

Haluammekin toivottaa kaikille kiireetöntä ja aurinkoista pääsiäistä seuraavien pääsiäisleikkivinkkien myötä!

 

1 – Munien koristelu pääsiäismuniksi

Tästä on hyvä aloittaa, koska munia tarvitaan lähes kaikissa seuraavista leikeistä. Munien koristelu on paitsi hauskaa yhdessä tekemistä, ne myös koristavat kauniisti pääsiäispöytää.

Osta siis reilusti kananmunia. Valkoisia munia on helpompi koristella. Keitä munat kovaksi ja jäähdytä kunnolla ennen koristelua.

Perinteisesti munia on koristeltu vesivärein, tussein tai tarroin.

Kotilieden sivuilta löytyy kattavan kahdenkymmenen kohdan koristeluvinkit, mikäli perinteiset tyylit eivät riitä. Löydät artikkelin täältä.

 

2 – Pääsiäismunien etsintä

Pääsiäismunien piilottelu ja niiden etsintä ovat hauskaa puuhaa koko perheelle. Pääsiäismunien etsintä on vanha perinne monessa maassa. Meidän vinkkimme etsimiseen on, että yksi leikkijöistä piilottaa pääsiäismunan, jonka toinen etsii ja loput seuraavat etsintäoperaatiota. Etsinnässä munan piilottanut leikkijä ohjailee etsijää sanoilla lämpenee, kuumenee, polttaa, viilenee, kylmää tai jääkylmää. Kun etsijä löytää pääsiäismunansa, on seuraavien vuoro. On tärkeää, että kaikki saavat sekä piilottaa että etsiä pääsiäismunia.

Kuvan lähde rochesterymca.org

 

3 – Vieritys

Kun pääsiäismunia on tehty reilusti, on myös hauska kokeilla kenen muna pääsee pisimmälle. Munia voi vierittää vaikka läheisessä mäessä, loivassa tai jyrkemmässäkin. Muistathan, että munien tulee olla keitettyjä!

Vierityksessä voidaan kisata perinteiseen tyyliin kenen muna päätyy pisimmälle tai lisätä siihen lisäehdon kenen muna pysyy ehjimpänä ja pääsee pitkälle.

 

4 – Litskaus

Pääsiäismunien litskaaminen voi olla useille uusi leikki.

Leikkiin voi osallistua leikkijöitä parista vaikka kymmeniin. Jokainen leikkijä valitsee itselleen yhden keitetyn kananmunan, koristelee ja nimeää sen.

Tämän jälkeen lähdetään kiertämään muiden leikkijöiden luona ja aina toinen pitää munaansa alempana suippopää ylöspäin ja toinen leikkijä pitää munaansa ylempänä suippopää alaspäin. Sitten munat litskataan eli kopautetaan kärjet vastakkain. Se, kenen muna säilyy vahingoittumattomana, jatkaa kiertoaan muiden leikkijöiden luona. Joskus saattaa molemmilla särkyä kuori tai molemmilla säilyä ehjänä. Tällöin joko molemmat tippuu leikistä tai molemmat jatkaa seuraavaa litskausta kohti. Kaikkien leikkijöiden tulee vuorotellen pitää munaa sekä ala- että yläpuolella litskaustilanteessa. Voittaja on se, jonka muna on säilynyt ehjänä pisimpään.

 

5 – Pääsiäisnoitahippa

Tässä hipassa on leikkijöitä hyvä olla vähintään viisi. Piirretään maahan ympyrä, joka toimii pääsiäispatana. Hippa on pääsiäisnoita, joka seisoo keskellä leikkialuetta ja hämmentää pataa. Loput leikkijöistä juoksevat pääsiäisnoitaa karkuun leikkialueen rajoissa. Noidan kosketuksesta leikkijä muuttuu pääsiäispupuksi, nostaa siis kädet pään päälle pupunkorviksi ja hyppii pataan. Pataan mahtuu kerrallaan 1-3 pupua leikkijöiden lukumäärästä riippuen. Mikäli leikkijöitä on viisi, mahtuu pataan yksi pupu. Kun seuraava pupu hyppii pataan, pääsee edellinen padasta pois.

 

Kuten sanottu, näiden vinkkien myötä oikein ihanaa ja leikkisää pääsiäistä kaikille!

Kuvan lähde Extreme Creations

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: