9 vuotta leikin asialla

Viikonloppuna on juhlan paikka sillä yhdistyksemme täyttää yhdeksän vuotta!

 

Taipaleemme alkoi leikkien tutkimisella, keräämisellä ja säilyttämisellä tuotteisiin, joita välitettiin lapsille käyttöön tekemään perinteiset leikit tutuksi tietokoneiden ja muiden älylaitteiden vallatessa enemmän ja enemmän lasten vapaa-aikaa. Ajatuksena oli myös iskeä leikkikulttuurin vähenemisen kipupisteeseen eli kouluun siirtymiseen. Päiväkodissa lasten päivät täyttyvät leikistä, mutta koulussa ollaan oppimassa ja leikin osuus lapsen päivästä on huomattavasti pienempi. Tästä ajatuksesta alkoi perinteinen syksyinen kirjatoimitus uusille aloittaville ekaluokkalaisille. Jospa kirjat innostaisivat lapsia sekä vanhempia leikkimään ja liikkumaan enemmän.

 

Kuvassa leikitään Krokotiilin ruokavalio -leikkiä.

 

Tuotteisiin olemme keränneet leikkejä aina erilaisilla teemoilla ja vuosittain julkaisemmekin aina uuden kirjasen sekä vuosikalenterin. Tähän päivään mennessä olemme julkaisseet yhteensä yhdeksän kirjasta, joista yksi on ruotsinkielinen, yhdeksän kalenteria, kaksi flaijeria, muistipelin sekä isommat tuotoksemme Eläköön leikki! ja Pikkulotan leikit.

Viimeisimpänä tuotteina olemme julkaisseet Sirkusleikkikalenterin vuodelle 2018 sekä Leikitään yhdessä -kirjasen, jota mukana tekemässä oli Suomen Vanhempainliitto.

 

 

Käytännön leikitykset starttasivat yhteistyöstä Helsingin kaupungin Leikkipuistotoiminnan kanssa ja ensimmäinen Martti on Tour -leikityskiertue järjestettiin kesällä 2014.

Nykyään Martti ja Martta -autot kiertävät esikoulu- ja iltapäiväkerhoryhmiä, leikkipuistoja, syntymäpäiviä, työhyvinvointipäiviä, yritysjuhlia sekä avoimia tapahtumia, kuten markkinoita, festivaaleja ja urheilutapahtumia. Vuonna 2017 leikityksiä kertyi hurjat 378 kappaletta!

 

 

Uutuutena leikitystoiminnassamme ovat leirit, joista ensimmäiset ikiomat Luontoleikkileirit järjestetään kesäkuussa kaksin kappalein; 4-8.6.2018 sekä 11-15.6.2018.

Vielä on pari päivää aikaa ilmoittaa lapsi mukaan leirille alennettuun hintaan 50€/lapsi! 

Tarjous on voimassa synttäreihimme saakka, 7.4.2018. Ilmoittautumiset sähköpostitse essi@perinneleikit.fi

(normaalihinta 70€/lapsi)

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: