Lasten Lauantai Syvärannassa: Mikä päivä!

Lauantaina koitti viimein koko syksyn kohokohta: Julkaisimme Pikkulotan Leikit-kirjamme Lottamuseolla järjestetyssä Lasten Lauantai-tapahtumassa. Kirjan julkaisuhetken lisäksi päivä piti sisällään paljon muutakin, ja päätimmekin avata teille vähän tämän tapahtumarikkaan päivän vaiheita.

Päivä alkoi kello 12, kun leikittäjämme Isa ja Peppi aloittivat ensimmäisen leikkihetken. Leikkeinä toimivat mitkä muutkaan kuin Pikkulottien leikit: Muun muassa Hiipimiskilpa, Hymyn heitto ja Sanataistelu siivittivät reipasta tuokiota. Hankkeen suojelija, pikkulotta Aira Samulin seurasi leikkiä silmä kovana ja totesikin useamman leikin hänelle kovinkin tutuksi.

Kello 13 koitti tilaisuuden virallinen osuus: Kirjan julkaisu. Toiminnanjohtajamme Johan aloitti omalla puheenvuorollaan, jossa hän kertoi yhteistyön pääajatuksesta mahdollistaa leikkiperinteiden siirtyminen sukupolvelta toiselle Pikkulotan Leikit-kirjan avulla.

Lottamuseon aulatila täyttyi julkaisuhetken koittaessa

Johan jälkeen puhui Aira Samulin, joka valloitti koko yleisön välittömällä läsnäolollaan. Hän kertoi omasta ajastaan pikkulottana, ja raskaistakin kokemuksistaan perheen joutuessa evakkoon kodistaan. Aira kuitenkin korosti, miten merkillinen voima leikkiperinteillä oli tuolloin ja vielä nykypäivänäkin yhteishengen ja ilon luomisessa. Hän onkin oiva esimerkki siitä, miten liikunallinen elämäntapa ja postiivinen, leikkisä asenne toimivat reseptinä onnelliseen ja pitkään ikään!  

 

 

Johan luovutti Airalla kiitoksena valikoidun taulun, sekä tietysti Pikkulotan Leikit-kirjan

 

 

 

 

 

 

 

 

Tämän jälkeen Lotta Svärd-järjestön toiminnanjohtaja Tarja Björkling-Pakarinen kertoi vielä hankkeen taustoista erityisesti Lottamuseon perinnetyön osalta. Lisäksi hän pohjusti tulevaa hyväntekeväisyyshuutokauppaa kuvaamalla sitä erityisesti Lottasäätiön arvojen mukaiseksi.

Taiteilija Samuli Kilpeläinen kertoi tauluista ennen huutokaupan alkua. ”Tällä on kyllä niin kauniit silmät, tulkaahan katsomaan” totesi juontaja, näyteelijä Tuija Piepponen.

Kirjan kuvitukset olivat kehystetty kauniiksi tauluiksi.

Huutokaupan juonsi näyttelijä Tuija Piepponen, ja tiivis tunnelmainen tauluhuutokauppa päättyi, kun kaikki taulut olivat huudettu. Jännittystä riitti, sillä joitakin tauluista oli tehty etukäteishuutoja!

Lahjoitussekin vastaanotti Hope Ry:n toiminnanjohtaja Evelina Hostila, joka kiitospuheessaan kertoi lyhyesti yhdistyksen toiminnasta ja lahjoituksen tärkeästä ajankohdasta juuri ennen Joulua.

Keräsimme huutokaupalla yhteensä 1650e vähävaraisten ja kriisin kokeneiden kotimaisten lapsiperheiden hyväksi!

Haluamme Perinneleikkien puolesta kiittää kaikkia mukanaolijoita, suojelija Aira Samulinia, leikkijöitä, huutokaupassa mukanaolijoita sekä Pikkulotan Leikit-kirjasta kiinnostuneita! Kiitos lisäksi Lottamuseolla huikeista puitteista ja Lottakanttiinille koko päivän tarjolla olleesta lounas- ja kahvitarjoilusta!

Ja arvon lukijat: Kirja on nyt saatavilla meiltä, Lottamuseon verkkokaupasta, sekä nettikirjakaupoista. Mikäli kirja sopii juuri teidän pukinkonttiinne, saat sen meiltä edulliseen hintaan 19e/kpl. Tilaa omasi osoitteesta myynti@perinneleikit.fi! 

 

 
 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: