Leikkiblogi

13.10.2017 | Syyslomavinkit TOP 5

0 kommenttia

Syysloma koittaa pian ja monessa perheessä päästään hieman löysäämään arjen vauhtikahvasta. Parasta lomassa onkin kiireetön ajanvietto läheisten kanssa. Keräsimme parhaat vinkit mitä puuhata loman aikana helposti, vaivattomasti, ja ilman sen suurempia aikatauluja.

 

1. Jos metsään haluat mennä nyt…

Luonto on juuri nyt mystisen kaunis ja puut väriloistossaan. Perheen yhteinen luontoretki on mitä parhainta ajanvietettä. Mukaan voi napata vaikkapa termoskannullisen lämmintä mehua, ja kyytipojaksi muutaman korvapuustin!

Retki huipentuu yhteisleikkiin. Vuotuisten metsäleikkileiriemme yksi vakiosuosikeista on ollut Puuhippa, joka menee seuraavanlaisesti:

Ohjaaja huutaa puulajin, esimerkiksi “koivu” tai “mänty”. Leikkijät juoksevat nopeasti lähimmän vastaavan puun luokse. Viimeinen puulle ehtinyt jää huutajaksi. Hän huutaa uuden puulajin ja koettaa myös itse ehtiä sen luokse.

Leikkiä voi monipuolistaa huutamalla välillä “kivi” tai “kanto” tai jokin muu ympäristön maamerkki.

Tämä leikki soveltuu kokeiltavaksi niin perheen pienimmille kuin isoimmillekin!

 

 
2. Olympialaiset pihapiirissä

Leikkimielisten kisojen järjestäminen vaikkapa omalla takapihalla onnistuu helposti. Olympiaperinteen hengessä, nämä lajit vaativat osallistujiltaan leikkimielisyyden lisäksi keskittymiskykyä, motoriikkaa ja periksiantamattomuutta. Oletteko valmiina haasteeseen?

Lajisuosituksemme:

Pussihyppely: Sopivan tasaiselle ja aukealle alueelle asetetaan lähtö- ja maaliviivat, joiden väliin jää sopivan pituinen matka hyppelylle. Ensimmäiseksi maaliin tullut saa tästä lajista itselleen pisteen. Pusseiksi sopii kaikki kangassäkeistä aina jätesäkkeihin!

Kortin heitto: Etsikää mahdollisimman tuuleton alue pihasta. Viivan takaa jokainen heittää vuorollansa postikorttia vaakatasossa. Pisimmälle heittänyt saa lajista itselleen pisteen! Vaihtoehtona on myös askarrella paperilennokit, joita voi käyttää korttien sijasta.

Pallon kuljetus: Välineenä voi toimia mikä tahansa pallo (tennis-, jalka- tai koripallo). Kisaajat asettavat lähtöviivalla pallon polvien väliin, ja lähtevät juoksemaan valitsemaanne läheisen puun ympäri palaten takaisin lähtöviivalle. Pallon tulee pysyä polvien välissä koko matkan! Tehtävän voi suorittaa samalla useampi, mikäli palloja on enemmän. Ensin maaliin tullut tai ajallisesti nopein saa lajista pisteen!

Karkkipussiviesti: Viimeinen laji on kirjaimellisesti makea! Välineiksi tarvitsette irtokarkkeja sekä jokaiselle osallistujalle oman haarukan. Jokaiselle osallistujalle annetaan 5 karkkia lähtöviivalle. Haarukan kahvapää asetetaan suuhun niin, että karkki pysyy haarukan kärjen päällä. Tehtävänä on kuljettaa jokainen karkki yksi kerrallaan haarukan päällä kulhoon, joka on asetettu pihalla valitsemaanne paikkaan. Haastetta voi lisätä vaikeuttamalla reittiä, jonka kisaajat kulkevat kulholle. Nopein kaikki karkkinsa kulhoon kuljettanut saa lajista pisteen!

Lopuksi lasketaan pisteet, ja eniten pisteitä saanut voidaan kruunata pihapiirin todelliseksi taituriksi!

 

3. Helppo ovikranssi

Syysloma on hyvä hetki koristaa myös kotia. Yhteiseksi ajanvietoksi sopii vaikka tämä helppo ovikranssi:

Tarvikkeet:

 • tuhti nippu koivun tai muita taipuisia oksia
 • sidontalankaa (ohutta, taipuisaa metallilankaa kukka-/ askartelukaupasta) tai kulta- tai hopelankaa
 • koristeita, esimerkiksi ruusun- tai pihlajanmarjoja, sulkia, höyheniä, helmiä, siemenkotia

Valmistus:

 • Sido nippu metallilangan avulla tukevaksi renkaaksi
 • Pujota marjat ja muut koristeet oksien väleihin
 • Kiedo siemenkotiin, ruusunmarjoihin yms 10-15cm lankaa
 • Kiinnitä ripustuslenkki metallilangasta

Kuvan lähde: kotiliesi.fi

 

4. Sadepäivän arvoitus

Kun ulkona on märkää ja pimeää, ei sisällä tarvitse silti synkistellä. Tylsyyden tappajaksi sopii esimerkiksi seuraava sisäleikki:

Mikä eläin?

Leikinohjaaja kiinnittää jokaisen leikkijän selkään lapun, jossa on jonkun eläimen kuva tai nimi. Leikkijä yrittää saada selville, mikä eläin hän on. Hän kyselee toisilta leikkijöiltä kysymyksiä, joihin voi vastata vain ”kyllä” tai ”ei”. Esim. ”Onko minulla neljä jalkaa?”, ”Olenko minä karvainen?”, ”Asunko viidakossa?” Leikkiä jatketaan kunnes jokainen on saanut selville, mikä eläin hän on.

Rutkasti lisää sisäleikkejä löydät Sisäleikit – välilehdeltämme!

 

5. Automatkan ajanviete

Oletteko lähdössä mökille tai mummolaan? Pitkä automatka taittuu sujuvammin, kun pitää koko porukan voimin mielet virkeänä!

Seuraavaa leikkimielistä sanapeliä voi soveltaa lähes mihin tahansa kategoriaan!

Sanaketju: Ensimmäinen leikkijä sanoo yhdyssanan, jonka ensimmäinen osa muodostuu edellisen sanan jälkiosasta. Esimerkiksi ilmapallo – pallokala – kalakukko.

Mikäli perheessä on jo hieman vanhempia lapsia, voi leikin soveltaa vaikka julkisuuden henkilöiden nimiksi niin, että henkilön sukunimen alkukirjain on seuraavan etunimen aloituskirjain.

 

Oikein virkistävää syyslomaa!

 

6.10.2017 | Oppitunteja perheen pienimmiltä isoimmille

0 kommenttia

Viime kirjoituksemme sukelsi alakoulumaailmaan ja sen “liikunnalliseen murrosvaiheeseen”. Vaikkakin asia on kovin lähellä meidän päivittäistä toimintakenttäämme, haluamme tuoda esiin erään monesti hieman taka-alalle jäävän näkökulman.

Päiväkoti-ikäiset lapset suhtautuvat leikkiin intohimoisella asenteella. Se onkin monella tapaa heidän työtään, niin päiväkodissa kuin vapaa-ajalla. He oppivat, oivaltavat ja kehittävät sosiaalisia, emotionaalisia ja fyysisiä taitojaan juuri erilaisten leikkien avulla. Leikissä lapsi jumppaa aivojaan mielikuvituksen, luovuuden ja muistamisen kautta. Sosiaaliset taidot harjaantuvat lasten välisessä kanssakäymisessä sovittaessa sääntöjä, hävitessä ja voittaessa. Myös aikuisen kanssa toimiminen leikin lomassa kehittää lapsen ajattelua. Lisäksi liikkeessä kasvavat lapsen motoriset taidot. Tärkeintä leikkimisessä on sen tuottama mielihyvä ja onnistumisen tunne – nauru. Vaikka oppimisen ja sosiaalisen kanssakäymisen tavat muuttavat muotoaan, kun lapsi kasvaa ja kehittyy, tarjoaa pikkulasten leikkitavat kuitenkin monia hyödyllistä näkökulmia myös vanhemmille lapsille sekä koko perheelle.

 

 

Alakouluun siirtyminen on murrosvaihe: erottelu työn ja vapaa-ajan välillä tulee konkreettiseksi osaksi lapsen elämää. Sillä oppiminen on mitä rankinta työtä, tulee vapaa-ajan olla pullollaan asioita, joista nauttii. Kyllähän meistä jokainen tietää, miten lempipuuhista saa potkua arjen haasteisiin! Liikuntaharrastuksen merkitystä usein painotetaan niin aikuisille kuin lapsillekin. Ohjattujen harjoitusten ulkopuolelle jää kuitenkin paljolti hyvää aikaa muuhun mukavaan yhteiseen ja liikunnalliseen puuhaan. Mitä tämä muu sitten on?

Alakouluikäinen ei missään nimessä ole vielä liian vanha ja “too cool” leikkimään, vaan leikillä on edelleen roolinsa alakoululaisen vapaa-ajassa. Myöskään aikuisten ei tulisi näin suinkaan olettaa! Leikki on koko perheen asia, joka tuo parhaimmillaan iloa ja naurun täyteisiä hetkiä myös syksyisiin päiviin ja iltoihin.

 

Koulurauhanjulistuksessa 24.8.2017 koululaiset leikkivät innoissaan.

 

Miten voimme koko perheen voimin soveltaa päiväkoti-ikäisen leikkiasennetta ja luoda vapaa-ajastamme leikkisää ja liikunnallista? Voimme muun muassa:

 • Arvottaa yhdessä tekemisen ja kokemisen arjessa työn, opiskelun ja tv:n katselun lisäksi.
 • Kannustaa lasta osallistumalla uusiin leikkeihin tämän kanssa. Leikki lähtee aikuisesta. Myös vanhempi voi ehdottaa uutta leikkiä pihapiiriin! On tärkeää säilyttää leikin valinnaisuus.
 • Innostaa lasta sopimaan ´leikkitreffejä´ pihapiirin ikätovereidensa kanssa, sekä esimerkiksi syntymäpäivien ohjelman voi rakentaa leikkien ympärille.
 • Vastaavasti sosiaalisen median, netin ja pelikonsoleiden käyttöä voidaan säädellä koko perheen voimin ja käyttää sekin aika vaikka rauhallisempaan, mielikuvitusta vaativaan leikkiin.

 

Oletko sinä huomannut leikin vähenevän alakouluun siirryttäessä? Oletteko löytäneet jonkin koko perheen yhteisen ratkaisun tilanteeseen? Mielellämme kuulemme kokemuksistanne! Kommentoi tekstin alle 🙂

 

28.9.2017 | Liikkuva koulu – liikkuuko koulu?

0 kommenttia

Tiistaina olimme osana ainutlaatuista tapahtumaa, joka järjestettiin osana Euroopan urheiluviikkoa. Suomessa viikon teemana on lasten ja nuorten liikkuminen, mikä kohdallamme konkretisoitui tiistaina Myyrmäen urheilupuistossa, Vantaalla, järjestetyssä School Action Day -tapahtumassa. Tapahtumassa oli monia lajeja ja muuta puuhastelua esiteltyinä espoolaisille, helsinkiläisille sekä vantaalaisille koululaisille. Meiltä Perinneleikeiltä menossa mukana olivat mukana Isa ja Jemena, jotka leikittivät koululaisryhmiä koko päivän. Kuten arvata saattaa, päivästä ei menoa ja meininkiä uupunut!

Kuvassa leikitään KSP-hippaa eli Kivi-Sakset-Paperi-hippaa School Action Day -tapahtumassa Myyrmäessä tiistaina 26.9.2017

 

Ryhmien välissä Isa kerkesi pystyttää liikkuvan toimistonkin!

 

Kansainvälisen School Action Day:n, suomennettuna Liikkuva koulu -hankkeen taustalla on ajatus liikunnan lisäämisestä osana koulupäivää. Päätavoitteina projektissa on koulupäivien viihtyisyyden lisääminen, oppimisen ja yhteisöllisyyden tunteen tukeminen liikkeen ja liikunnan avulla. Vähemmän istumista ja enemmän toimintaa! Meille mukanaolo hankkeen yhtenä yhteistyökumppaneista oli suuri kunnia, onhan asia kovin lähellä meidänkin sydäntä. Olemme olleet mukana Vantaan Liikkuva Koulu -hankkeen toukokuisessa Kokeile Liikuntaa -koululaistapahtumassa mukana leikittämässä jo vuodesta 2012.

Koulun aloittaminen mullistaa lapsen maailman; alakoulu on ensisijaisesti oppimisympäristö, ei leikkipaikka. Lapsi kuitenkin oppii juuri kokemuksen ja tarinankerronnan avulla. Hankkeen ajatus siitä, että kokemusperäistä ja liikkeen avulla oppimista pyritään lisäämään alakouluissa, on mielestämme erittäin hyvä suunta! Väli- ja liikuntatunnit ovat lisäksi eivät pelkästään lapsen liikuntapiirakan osalta merkityksellisiä, mutta myös tärkeitä hetkiä sosiaalisten taitojen ja suhteiden kehittämiseen! Juuri tässä koemmekin, että ajatuksemme “leikkien liikkuu huomaamatta” on aivan erityisen tärkeä myös koulumaailmassa.

Liikutamme niin esi- kuin alakouluissa lapsia lähes päivittäin. Tiiviimmin olemme yhteistyössä pääkaupunkiseudun, sekä muun muassa Tuusulan ja Keravan varhaiskasvatuksen kanssa. Tulevaisuuden visionamme on kuitenkin laajentaa ruohonjuuritason toimintaamme aina valtakunnalliseksi. Vaikka tähän on toki vielä matkaa, olemme vakuuttuneita siitä, että hankkeet kuten Liikkuva koulu herättävät keskustelua ja mahdollistavat leikin ja liikunnan merkityksen kasvun osana alakoulumaailmaa!

 

Kuvassa leikitään Ritarihippaa School Action Day -tapahtumassa Myyrmäessä tiistaina 26.9.2017

 

Ohessa linkki Opetusministeriön tuottamaan, inspiroivaan videoon liikkuvammasta koulusta käytännössä!

Opetusministeriö: Tunti lisää liikuntaa – miten se tehdään?

 

Tiesitkö, että toimitamme vuotuisia leikkikirjasiamme sekä kalentereitamme noin 1000 ala-asteelle ja niiden oppilaille? Tänä vuonna Leiki ja Väritä -kirjasta on jaettu kymmenille tuhansille aloittaville ykkösluokkalaisille. Pian vuoden 2018 Sirkusleikkikalenterimme lähetetään niin ikään luokkahuoneita koristamaan.

Vielä muistutuksena, että Sirkusleikkikalenteri on nyt ennakkotilaajan hintaan Facebook-tykkääjillemme vielä lauantaihin 30.9. saakka! Tilaa omasi Facebook-yksityisviestillä.

 

22.9.2017 | Temppuja, norsuja ja klovneja

0 kommenttia

Kuten Isa kirjoitteli edellisessä postauksessamme, syksy on vauhdikasta leikkimisen ja liikkumisen aikaa. Kenttätyön ohessa meillä toimistolla on lisäksi pitänyt kiirettä, sillä olemme valmistelleet jo perinteeksi muodostunutta vuotuista kalenteriamme. Meillä onkin ilo kertoa teille, että kalenteri on valmis ja saapuu meille painosta jo reilun viikon kuluttua tiistaina 3.10.!

Kuten otsikosta saattaa jo arvata, ensi vuoden kalenterimme on Sirkusleikkikalenteri 2018.

Mistä se ajatus siihen sitten lähti?

Oli loppukeväinen iltapäivä ja Leikki-innovaattorimme Isa oli juuri saapunut leikittämästä iltapäiväkerholaisia. Keskustelimme siitä, kuinka hän olisi pian lähdössä ohjaamaan sirkuskoulun ryhmäharjoituksia. Pian Isa mainitsikin, miten hän kokee leikkiryhmien ja sirkusryhmien ohjaamisessa paljon yhtäläisyyksiä: Yhdessä tekemistä, oivaltamista ja liikkumisen ilosta nauttimista leikkien. Aivan, nuo kaksi ovatkin todella lähekkäin toisiaan! Olemme lisäksi olleet monessa samassa tapahtumassa liikuttamassa  ja leikittämässä lapsia Sirkus Magentan kanssa. Tästä lähti ajatus, joka kantoi aina toteutukseen saakka: vuoden 2018 kalenterimme!

Sirkus on varsin monipuolinen käsite. Se käsittää vaikka mitä, kuten akrobatiaa, eläinnumeroita, klovneja ja jongleerausta. Sirkus on nykypäivänä paljon enemmän kuin perinteinen sirkusteltta esityksineen. Sirkus voi olla harrastus. Sirkusta voi tehdä kuka vaan! Juurikin tähän ajatukseen pureuduimme suunnitellessamme sirkusleikkikalenteria: joka kuukaudelle oma sirkusleikkinsä. Näiden lisäksi kalenterissa on tietoa sirkuksesta ja sen eri lajeista. Lajit esittelee sirkuksen ammattilaiset.

Kalenterin teossa mukana ovat olleet: Sirkus Magenta ry, Sorin Sirkus ry sekä Sairaalaklovnit ry.

Kuvittajamme Samuli Kilpeläinen on vaihtanut tyyliä hieman realistisempaan suuntaan, mistä olemme aivan haltioissamme! Kerro kommentteihin, mitä olet mieltä kalenterimme teemasta ja kuvituksen uudesta tyylistä! 🙂

 

18.9.2017 | Isan ja Martin matkassa

0 kommenttia

Vaasan Leikkiviikko oli oikein onnistunut. Seuraavaksi avaan hieman leikkihetkien tunnelmia viikolta!

Ensimmäiset kolme leikitystä olivat Palosaaren päiväkodilla, jossa Puolukat, Vadelmat, Mesimarjat ja Mustikat oppivat uusia leikkejä ja tutustuivat Martti-autoon. Palosaaressa leikittiin mm. pesänryöstöä, erilaisia hippaleikkejä, jäätyneitä hernepusseja sekä näkkisillä. Suosikkileikeiksi taisivat kuitenkin nousta Karhu nukkuu sekä Krokotiilin ruokavalio. Pohjalainen-lehdestä tultiin seuraamaan ja kuvaamaan leikkejämme. Lapset eivät ujostelleet, vaan leikkivät innoissaan toimittajista huolimatta. Ihailtavaa toimintaa!   

Gerbyssä ja Kotirannassa leikittiin perhepäivähoitoryhmien kanssa. Oli ilo jälleen huomata, kuinka hienosti 1-6 vuotiaat lapset leikkivät yhdessä toisensa huomioiden. Kotirannassa tapahtui jotakin jännittävää, odottamatonta ja tilanteeseen täydellisesti sopivaa. Leikki nimeltä Pesän ryöstö oli täydessä vauhdissa, kun kentälle kurvasi poliisiauto! Poliisisedät olivat nähneet meidän leikkivän ja päättivät tulla tervehtimään.

Martti ja poliisiauto vierekkäin torstaina 14.9.2017

 

Kapteeninkadun päiväkodilla leikittiin ruotsiksi. Vasabladet tuli seuraamaan leikkejämme keskiviikkona ja Björnen sover, Grannen, Namntafatt ja Krokodilens diet sujuivat oikein mallikkaasti. Kapteeninkadun pienimpien vuoro oli perjantai-iltapäivästä. 2-3 vuotiaat olivat viikon aikana jo ennättäneet tyhjentää suurimman osan keskittymisvarastostaan, mutta koska isommat lapset liittyivät mukaan leikkiin, onnistuimme yhdessä leikkimään iloisesti Ballongen, Björnen sover ja Krokodilens diet.

Länsimetsän päiväkodilla leikittiin torstaina monen monta leikkiä. Esikoululaisten kanssa leikittiin KSP-hippaa. Oli erittäin mielenkiintoista huomata, miten sama leikki on vähän erilainen eri puolella Suomea. Pääkaupunkiseudulla lapset tuntevat lorun samalla tavalla kuin minä sen olen espoolaisena oppinut, nimittäin ”kiivii, sakset, paapeeri” jossa sanan paperi ”ri”- kohdalla pöytään lyödään joko kivi sakset tai paperi. Vaasassa ja kokemukseni mukaan myös Uudessakaupungissa loru kuuluu ”kivi-paperi-sakset” ja peliväline lyödään pöytään kolmannella iskulla sanalla sakset. Viralliset säännöt eivät määritä sanojen järjestystä, mutta peliväline on valittava vasta neljännellä iskulla.

Perjantaiaamuna riitti hulinaa, kun Länsimetsän päiväkodin isolla pihalla leikittiin viiden ryhmän voimin. Leikkihetki oli oikein onnistunut sateesta huolimatta, ja kaikki 60 lasta pääsivät tutustumaan Martti-autoon. Koko porukan kanssa leikittiin yhdessä tavallista hippaa, jonka jälkeen ryhmät leikkivät samanaikaisesti leikkejä Krokotiilin ruokavalio, Jäätyneet hernepussit ja Naapuri. Tuon Naapuri-leikin nimi hakee vielä muotoaan, mutta se on sama kuin Kulikukkelileikki, ilman Kulikukkelia. Sinivuokot ja Esikot jäivät sadetta uhmaten pihalle loppuun saakka ja heidän kanssa leikittiin vielä rosvoa ja poliisia. Sinivuokot saivat porukan vanhimpina olla poliiseja ja heidän poliisitoimintansa olikin sekä määrätietoista että ystävällistä. Uskallan väittää, että Esikoiden ohjaajat olivat positiivisesti yllättyneitä siitä, miten hienosti lapset leikkivät. Tätä perinneleikki parhaimmillaan on, pienemmät oppivat isompien kanssa leikkiessään.    

 

Leikki-Innovaattori

Isa Pelto

 

 

 

14.9.2017 | Syksyn silmään sata lasissa

0 kommenttia

Lehdet maahan tippuu ja siellä maatuu, mutta mihin ne katoavat, mitkä ne pienemmäksi hajottavat? Sienet on siis hajoamisen syy ja entsyymit mitä niistä ilmestyy.

Sienet rihmastoja muodostaa, metsien piilossa kasvaa saa, mutta syksyisin ne lisääntyvät, pintaan itiöemät ilmestyvät.

Sieni jalallansa kannattaa lakkia, helttoja ja muuta mukavaa. Näistä ne voi erottaa, mikä on syötävää ja mikä tekee pahaa.

Sieniäkin kun poimitaan, pitää tämä sääntö muistaa. Poimi vain sieniä mitkä tiedät, vältät näin yllätykset ikävät.

Myrkkysieniä varokaa, ei niitä edes maistaa saa, koska tappaakin ne voivat, ellei muuta, ainakin pahan olon tuovat.

Luonto pitää huolen omistaan ja sieltä ihminen saa palveluitaan, mutta kohtuus kaikessa muistakaa, on luonto rahaa rakkaampaa.

Leikkikää ja nauttikaa, siihen metsä mahdollisuuden tarjoaa, leikkipuiston ihan luonnostaan.

 

Yllä otteita tämän vuoden Metsäleikkikalenterimme syysaukeamasta. Oletteko te lukijat innoissanne syksystä?

 

Vaikkakin syksy tuo tullessaan myös arjen kiireitä, on hyvä muistaa myös nauttia syksyn tarjoamista mahdollisuuksista: sienestämisestä, marjastamisesta taikka koko perheen yhteisestä leikkituokiosta lähimetsässä. Vinkkinä, nämä voi yhdistää! Onhan metsä myös kaunis kaikessa väriloistossaan.

Syksy on meillä Perinneleikeissä touhukasta aikaa: koulut, esikoulut ja päiväkodit ovat jo täydessä vauhdissa, ja Martti-auto pistää parastaan pysyäkseen mukana mahdollisimman monen pienen koululaisen ja tarhalaisen menossa!

 

Tällä viikolla leikki-innovaattorimme Isa viettää leikintäyteistä viikkoa Vaasassa. Hän leikittää viikon aikana peräti yhdeksää päiväkotia! Huh! Pohjalainen ja Vasabladet vierailivat leikityksissä ja tekivät leikkiviikosta artikkelit ja ensi viikolla myös Isa jakaa ajatuksia viikostaan täällä blogissa. Emme malta odottaa kuulla hänen kokemuksistaan.

Pohjalainen 13.9.2017

Vasabladet 14.9.2017

 

Olemme myös innoissamme, sillä näin syksyn tullen viimeistelemme tulevan vuoden kalenteriamme. Tänä vuonna kalenterissa on aivan erityinen teema, joka on samaan aikaan hullunkurinen ja mystinen. Enempää aiheesta vielä paljastamatta mainittakoon, että ensi viikolla luvassa on hieman esimakua. Nopeimmat pääsevät myös tilaamaan kalenterin ennakkotilaajan erikoishintaan.

 

Toivomme, että blogimme herättää ajatuksia ja keskustelua. Siksi toivommekin, että mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit että kirjoitamme, kerro se meille!

Ehdotukset löytävät  oivan paikan alla olevasta kommenttilaatikosta 🙂

 

 

29.8.2017 | Blogileikki – Leikkiblogi

0 kommenttia

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan arkeamme ja inspiroitumaan leikintäyteisestä toiminnastamme!

Yhdistyksemme on toiminut vuodesta 2009 leikin ja aktiivisen vapaa-ajan asialla. Näihin vuosiin on mahtunut monenmoista! Viime vuosina leikitystapahtumien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti, ja leikkitiimimme liikkuukin lähes päivittäin leikittämässä niin lapsia kuin aikuisiakin. Ajatus tähän blogiin onkin syntynyt halustamme välittää näitä tunnelmia ja innostaa mahdollisimman monia perinneleikkien pariin.

Syksy on meillä Perinneleikeillä erityisen mielenkiintoista aikaa, pääsemmehän päivittäin seuraamaan monen uuden eskarin ja alakoululaisen arkea, sekä osallistumaan moniin erilaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin. Olemme innoissamme, kun saamme jakaa teille menoa ja meininkiämme!

Tarkoituksenamme on jatkossa kirjoitella säännöllisesti kuulumisiamme, käsitellä ajankohtaisia aiheita sekä päästää teitä lukijoita lähemmäksi meidän leikintäyteisiä päiviämme. Pysy siis kuulolla, palaamme pian!

 

Leikkiterveisin,

Perinneleikit ry – Essi

 

 

22.8.2017 | Martin syyskiertue stadin iltapäiväkerhot! 22.8.-21.11.

0 kommenttia

22.8.2017 | Martin syyskiertue stadin eskarit! 21.8.-13.12.

0 kommenttia

22.8.2017 | Martin syyskiertue espoo! 22.8.-14.12.

0 kommenttia

Uutiset: