Leikkien liikkuu, oppii ja kehittyy huomaamatta

Leikki-Innovaattorimme Isa Pelto oli lauantaina 20.1. pitämässä workshoppia Kymenlaakson Varhaiskasvattaja 2018 -tapahtumassa.

 

 

Tapahtumassa oli paljon ammattilaisia puhumassa ja aiheita luennoilla oli vahvuuksien pedagogiikasta ja uudistuvista varhaiskasvatussuunnitelmista aina oppimisvalmiuksien tukemiseen liikunnan keinoin, varhaiskasvatuksen katsomuskasvatukseen sekä jännittävän lapsen auttamiseen.

Pääasiassa aikaa leikille oli aina luentojen välissä, mutta innokkaimmat värittäjät ja leikkijät saapuivat jo ennen ensimmäistä luentoa tutustumaan pisteeseemme. Aamujumppana aivoille toimi Kolmensuora-peli.

 

 

Pikkulotan leikit -kirja, Sirkusleikkikalenteri sekä yllättäen pipomme kiinnostivat monia. Jatkoa varten kehitämmekin toimintaamme siihen suuntaan, että tuotteitamme pystyy hankkimaan myös tapahtumista. Tällä hetkellä niitä voi tilata sähköpostilla myynti@perinneleikit.fi

 

Pisteellämme oli mahdollisuus leikkiä myös Nokkeluuskopitusta, joka onkin tullut tietoisuuteemme asiakaspostin kautta ja sitä leikittiin meidän toimestamme ensimmäistä kertaa. Pisteen suosikkileikiksi varhaiskasvatuksen ammattilaisten keskuudessa nousi Naapurit-leikki, jossa on sekä uusia että tervapadasta tuttuja elementtejä. Lisäksi oli mahdollisuus heittää suurta noppaa, valita väri vaakun avulla ja etsiä Leiki ja Väritä -kirjasta vaakun paljastama leikki, jonka löytäjä sai sitten värittää.

 

Luentojen aikana Kierrätyskeskuksen porukka, joilla oli oma workshop pienten lasten osallistamisesta ympäristötyöhön, innostui leikkimään ja värittämään.

 

Kahden ensimmäisen luentotauon aikana pisteellä kävijöitä oli runsaasti ja leikittiinkin kaikkia edellä mainittuja leikkejä. Viimeisen kahvitauon aikana repertuaariin lisättiin vielä Lastenhoitaja-leikki.

Leikkimisestä sai palkinnoksi aina valita yhden tuotteemme ja päivän aikana jaettiinkin noin 200 kirjaa eli leikkikokemuksia kertyi myös yhtä paljon. Isa tiivistää päivän sanomalla hyvällä omalla tunnolla, että Kymenlaakson Varhaiskasvattajat ovat innokkaita ja iloisia leikkijöitä!

 

Loppuun voisimme vielä muistuttaa maksuttomasta talviloman Metsäleikki-päiväleiristä. Leirillä on vielä tilaa, ilmottaudu mukaan sähköpostitse essi@perinneleikit.fi

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: