Liikkuva koulu – liikkuuko koulu?

Tiistaina olimme osana ainutlaatuista tapahtumaa, joka järjestettiin osana Euroopan urheiluviikkoa. Suomessa viikon teemana on lasten ja nuorten liikkuminen, mikä kohdallamme konkretisoitui tiistaina Myyrmäen urheilupuistossa, Vantaalla, järjestetyssä School Action Day -tapahtumassa. Tapahtumassa oli monia lajeja ja muuta puuhastelua esiteltyinä espoolaisille, helsinkiläisille sekä vantaalaisille koululaisille. Meiltä Perinneleikeiltä menossa mukana olivat mukana Isa ja Jemena, jotka leikittivät koululaisryhmiä koko päivän. Kuten arvata saattaa, päivästä ei menoa ja meininkiä uupunut!

Kuvassa leikitään KSP-hippaa eli Kivi-Sakset-Paperi-hippaa School Action Day -tapahtumassa Myyrmäessä tiistaina 26.9.2017

 

Ryhmien välissä Isa kerkesi pystyttää liikkuvan toimistonkin!

 

Kansainvälisen School Action Day:n, suomennettuna Liikkuva koulu -hankkeen taustalla on ajatus liikunnan lisäämisestä osana koulupäivää. Päätavoitteina projektissa on koulupäivien viihtyisyyden lisääminen, oppimisen ja yhteisöllisyyden tunteen tukeminen liikkeen ja liikunnan avulla. Vähemmän istumista ja enemmän toimintaa! Meille mukanaolo hankkeen yhtenä yhteistyökumppaneista oli suuri kunnia, onhan asia kovin lähellä meidänkin sydäntä. Olemme olleet mukana Vantaan Liikkuva Koulu -hankkeen toukokuisessa Kokeile Liikuntaa -koululaistapahtumassa mukana leikittämässä jo vuodesta 2012.

Koulun aloittaminen mullistaa lapsen maailman; alakoulu on ensisijaisesti oppimisympäristö, ei leikkipaikka. Lapsi kuitenkin oppii juuri kokemuksen ja tarinankerronnan avulla. Hankkeen ajatus siitä, että kokemusperäistä ja liikkeen avulla oppimista pyritään lisäämään alakouluissa, on mielestämme erittäin hyvä suunta! Väli- ja liikuntatunnit ovat lisäksi eivät pelkästään lapsen liikuntapiirakan osalta merkityksellisiä, mutta myös tärkeitä hetkiä sosiaalisten taitojen ja suhteiden kehittämiseen! Juuri tässä koemmekin, että ajatuksemme “leikkien liikkuu huomaamatta” on aivan erityisen tärkeä myös koulumaailmassa.

Liikutamme niin esi- kuin alakouluissa lapsia lähes päivittäin. Tiiviimmin olemme yhteistyössä pääkaupunkiseudun, sekä muun muassa Tuusulan ja Keravan varhaiskasvatuksen kanssa. Tulevaisuuden visionamme on kuitenkin laajentaa ruohonjuuritason toimintaamme aina valtakunnalliseksi. Vaikka tähän on toki vielä matkaa, olemme vakuuttuneita siitä, että hankkeet kuten Liikkuva koulu herättävät keskustelua ja mahdollistavat leikin ja liikunnan merkityksen kasvun osana alakoulumaailmaa!

 

Kuvassa leikitään Ritarihippaa School Action Day -tapahtumassa Myyrmäessä tiistaina 26.9.2017

 

Ohessa linkki Opetusministeriön tuottamaan, inspiroivaan videoon liikkuvammasta koulusta käytännössä!

Opetusministeriö: Tunti lisää liikuntaa – miten se tehdään?

 

Tiesitkö, että toimitamme vuotuisia leikkikirjasiamme sekä kalentereitamme noin 1000 ala-asteelle ja niiden oppilaille? Tänä vuonna Leiki ja Väritä -kirjasta on jaettu kymmenille tuhansille aloittaville ykkösluokkalaisille. Pian vuoden 2018 Sirkusleikkikalenterimme lähetetään niin ikään luokkahuoneita koristamaan.

Vielä muistutuksena, että Sirkusleikkikalenteri on nyt ennakkotilaajan hintaan Facebook-tykkääjillemme vielä lauantaihin 30.9. saakka! Tilaa omasi Facebook-yksityisviestillä.

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: