Pikkulotan leikit jatkuvat

Pikkulotan leikit -kirja julkaistiin yhdessä Lottamuseon kanssa marraskuussa 2017 lapsen oikeuksien viikon yhteydessä Lottamuseolla Tuusulassa. Pikkulotan leikit -kirjan suojelija Aira Samulin piti puheenvuoron ja kertoi omasta ajastaan pikkulottana ja raskaistakin kokemuksistaan perheen joutuessa evakkoon kodistaan. Aira kuitenkin korosti, miten merkillinen voima leikkiperinteillä oli tuolloin ja vielä nykypäivänäkin yhteishengen ja ilon luomisessa.

 

Aira Samulin Pikkulotan leikit -kirjan julkaisutilaisuudessa Lottamuseolla 25.11.2017

 

Pikkulotat olivat oman aikansa leikkilähettiläitä. He kokoontuivat työiltoihin, joissa askartelun ja käsitöiden ohella luettiin, leikittiin ja laulettiin. Pikkulotat järjestivät myös keräyksiä ja iltamia. Leikkejä julkaistiin Pikkulotta- ja Lottatyttö-julkaisuissa ja näistä leikeistä on Pikkulotan leikit -kirjan 19 leikkiä koottu.

 

 

Tulevana lauantaina 10.2. vietetään Perhelauantaita Tikkurilassa Taidetalo Pessissä näyttelyn Ystäväni tuttavaniLapsuuden kuvat tiimoilta. Perhelauantaissa leikitään Pikkulotan leikit -kirjan leikkejä, kuten hymynheittoa, linnan valtiasta ja yhdyssanataistelua. Leikkijöille jaossa palkinnoksi kirjasiamme. Pisteellämme myynnissä myös tuotteitamme; Pikkulotan leikit –kirjoja, Perinneleikit-pipoja sekä Eläköön leikki! –teoksia. 

Tapahtumassa pääsee myös leikkimään Tanssiteatteri Raatikon roolivaatteilla, vanhoilla leluilla ja kirjoilla. Lisäksi työpajanurkkauksessa tehdään käpylehmiä ja nappihyrriä.

 

Aira Samulin ystävänsä kanssa seuraamassa leikkihetkeä

 

Ystäväni tuttavani – Lapsuuden kuvat –näyttelyssä on esillä Vantaan kaupunginmuseon kuva-arkiston vanhoja kuvia lasten elämästä ja lapsuuden leikeistä. Esillä myös museokokoelmien leikkikaluja ja esineistöä. Näyttely kertoo lapsen elinympäristön muutoksesta ja leikkikulttuurista runsaan sadan vuoden ajalta.

 

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: