Pikkulottien leikit kiinnostavat nykypäivän lapsia

Syksyllä Pikkulotan leikit -kirjaa tehdessä haastattelimme pikkulottia saadaksemme paremman kuvan heidän tehtävistään, rooleistaan, elämistään ja tietenkin leikeistä. Näin kevään korvalla, kansallisen veteraanipäivän lähestyessä haluamme yhdessä Lottamuseon kanssa nostaa esille leikkiperinteen merkityksen. Veteraanisukupolvelle rakkaat leikit siirtyivät aikoinaan pikkulottien keskuuteen ja nyt ne on koottu Pikkulotan leikit -kirjaan, jotta ne on saatavilla myös tuleville sukupolville. Leikkiperinne yhdistää sukupolvia, sillä perinteen siirtäminen sukupolvelta toiselle luo ymmärrystä ja yhteenkuuluvuutta. 

Suunnitellessamme keväistä kohtaamista Pikkulotan leikit -kirjan tiimoilta pikkulotan ja lapsien kesken Lottamuseolla otimme yhteyttä yhteen haastatelluista pikkulotista, Hilkka Packaléniin. Hilkka oli hyvin innoissaan suunnittelemastamme tapahtumasta ja alkoikin jo puhelun aikana visioimaan mitä kaikkea hän kertoisi.

 

 

Maskottiautomme Martti, Leikki-innovaattorimme Isa ja pikkulotta Hilkka saapuivat maaliskuisena aamuna Lottamuseolle valmistelemaan tapahtumaa ja Hilkalla olikin korillinen rekvisiittaa mukana. Tapahtumaan oli kutsutttu 3-6-luokkalaisia oppimaan pikkulotan elämästä ja leikeistä sekä tietenkin leikkimään.

 

 

Lapsia oli niin paljon, että heidät jaettiin kahteen ryhmään. Hilkan pisteellä lapset kuuntelivat ja oppivat Hilkan lapsuudesta, pikkulottatoiminnasta sekä Hilkan lapsuuden leikeistä. Rekvisiittana Hilkalla oli mukana muun muassa virpomisvitsa demonstroimaan miten hänen nuoruudessa virvottiin sekä valkoinen pehmolammas Maijalla oli karitsa -leikkiä varten ja paljon muuta.

 

 

Toinen piste oli Isan vetämä leikki-piste. Leikeiksi oli valikoitunut muun muassa Junantarkastaja, Yhdyssanataistelu ja Hymyn heitto. Lapset olivat erittäin taitavia junantarkastajia; kaikki paikkaa vaihtaneet saatiin joka kierroksella kiinni. Myös hymyn heitto sujui mallikkaasti ja hyvänä neuvona perusilmeen pitämiselle onkin hampaiden yhteen pureminen. Yhdyssanataistelusta innostuivat myös opettajat. Isan suosikki lasten muodostamista sanaketjuista oli tuulivoima-voimamies-miesnäyttelijä-näyttelijäkoulu-koulupäivä.

 

 

Sekä Isa että Hilkka olivat aivan ihmeissään siitä miten avomielisiä, ennakkoluulottomia sekä innokkaita oppilaat olivat. Ihana päivä!

 

 

Päivän tunnelmiin pääset tutustumaan myös Youtubesta löytyvän Pikkulotan leikit -videon kautta.

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: