Syksyn silmään sata lasissa

Lehdet maahan tippuu ja siellä maatuu, mutta mihin ne katoavat, mitkä ne pienemmäksi hajottavat? Sienet on siis hajoamisen syy ja entsyymit mitä niistä ilmestyy.

Sienet rihmastoja muodostaa, metsien piilossa kasvaa saa, mutta syksyisin ne lisääntyvät, pintaan itiöemät ilmestyvät.

Sieni jalallansa kannattaa lakkia, helttoja ja muuta mukavaa. Näistä ne voi erottaa, mikä on syötävää ja mikä tekee pahaa.

Sieniäkin kun poimitaan, pitää tämä sääntö muistaa. Poimi vain sieniä mitkä tiedät, vältät näin yllätykset ikävät.

Myrkkysieniä varokaa, ei niitä edes maistaa saa, koska tappaakin ne voivat, ellei muuta, ainakin pahan olon tuovat.

Luonto pitää huolen omistaan ja sieltä ihminen saa palveluitaan, mutta kohtuus kaikessa muistakaa, on luonto rahaa rakkaampaa.

Leikkikää ja nauttikaa, siihen metsä mahdollisuuden tarjoaa, leikkipuiston ihan luonnostaan.

 

Yllä otteita tämän vuoden Metsäleikkikalenterimme syysaukeamasta. Oletteko te lukijat innoissanne syksystä?

 

Vaikkakin syksy tuo tullessaan myös arjen kiireitä, on hyvä muistaa myös nauttia syksyn tarjoamista mahdollisuuksista: sienestämisestä, marjastamisesta taikka koko perheen yhteisestä leikkituokiosta lähimetsässä. Vinkkinä, nämä voi yhdistää! Onhan metsä myös kaunis kaikessa väriloistossaan.

Syksy on meillä Perinneleikeissä touhukasta aikaa: koulut, esikoulut ja päiväkodit ovat jo täydessä vauhdissa, ja Martti-auto pistää parastaan pysyäkseen mukana mahdollisimman monen pienen koululaisen ja tarhalaisen menossa!

 

Tällä viikolla leikki-innovaattorimme Isa viettää leikintäyteistä viikkoa Vaasassa. Hän leikittää viikon aikana peräti yhdeksää päiväkotia! Huh! Pohjalainen ja Vasabladet vierailivat leikityksissä ja tekivät leikkiviikosta artikkelit ja ensi viikolla myös Isa jakaa ajatuksia viikostaan täällä blogissa. Emme malta odottaa kuulla hänen kokemuksistaan.

Pohjalainen 13.9.2017

Vasabladet 14.9.2017

 

Olemme myös innoissamme, sillä näin syksyn tullen viimeistelemme tulevan vuoden kalenteriamme. Tänä vuonna kalenterissa on aivan erityinen teema, joka on samaan aikaan hullunkurinen ja mystinen. Enempää aiheesta vielä paljastamatta mainittakoon, että ensi viikolla luvassa on hieman esimakua. Nopeimmat pääsevät myös tilaamaan kalenterin ennakkotilaajan erikoishintaan.

 

Toivomme, että blogimme herättää ajatuksia ja keskustelua. Siksi toivommekin, että mikäli mielessäsi on aihe, josta haluaisit että kirjoitamme, kerro se meille!

Ehdotukset löytävät  oivan paikan alla olevasta kommenttilaatikosta 🙂

 

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: