Yhtenä iltana aikuiset lapsia ois…

Loppusyksy on pikkujoulujen ja työhyvinvointipäivien kulta-aikaa. Monelle joulun fiilistely glögin ja pipareiden muodossa tökkii, kun taas toinen hyräilee joululauluja jo lokakuun alusta saakka. Olet sitten jompaa kumpaa tyyppiä taikka niiden väliltä, rakastat varmasti kokoontua pimenevinä syysiltoina niin ystävien kuin työyhteisön kanssa.

On aina osallistujille mukavaa, mikäli juhliin on suunniteltu jotain ohjelmaa tai yhteistä puuhaa. Etenkin, jos kyseessä on isommat juhlat tai vieraat ovat toisilleen hieman tuntemattomampia. Ohjelmanumerot ja puuhastelu toimii usein jäänsärkijän tavoin – vielä pohjatonta boolimaljaakin tehokkaammin.

Pikkujoulujuhlat ovat aikuisillekin luontaisin konteksti heittäytyä leikkisälle tuulelle – johan suosituimmat joululaulutkin ovat sellaisia. Ja vaikka pikkujouluissa soisikin joululaulujen sijasta diskopoppi, ovat ne tilaisuuksia, joihin leikkimieliset tehtävät ja leikit sopivat kuin tähti kuusen latvaan.

Vaikka me Perinneleikeillä keskitymme erityisesti lasten ja perheiden leikkeihin, ohjaamme ja leikitämme aika ajoin myös aikuisia muun muassa työhyvinvointipäivillä ja yritystapahtumissa.

 

Mikäli ajattelet leikkimielistä puuhaa aikuisten bileisiin, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin:

Ajoitus & Arvotus:

Mieti jo etukäteen milloin ihmiset ovat paikalla ja miten heidän huomionsa kiinnittyy helpoiten ohjelmaan?

Valitse leikit huolella!

Ihmisillä on juhlavaatteet emmekä tahdo kenenkään hikoilevan puvussaan tai sotkevan vaivalla tekemäänsä kampausta.

 

Ohessa Leikki-innovaattorimme parhaat leikkitärpit aikuisten juhliin (löydät ohjeet sisäleikit-välilehdeltä!)

1) Nimivisailu

Kuka tunnistaa julkkikset, poliitikot, urheilijat, historialliset henkilöt, asiakkaat, työntekijät, satuhahmot… Kilpailun voittajalle kannattaa luvata mainetta, kunniaa ja jokin yllätyspalkinto.

 

2) Junantarkastaja

Kuka istui missä ja minne kukin oli menossa. Junantarkastajan työ ei olekaan niin helppoa. Entä, jos yksi pari vaihtaa keskenään ainoastaan paikkaa ja toinen matkustuskohdetta? HuhHuh!

3)  Peili

Vanhalla klassikolla on aina mukava verestää muistoja. Aikuiset ovat toisinaan kovia tekemään ”salamapeilejä”. Muistakaa, että leikki on kivaa niin kauan kuin yhteisesti sovittuja sääntöjä noudatetaan.

4) Numeroleikki

kuinka pitkälle päästään kaikki yhdessä, tai mikä joukkue pääsee pisimmälle. Kenties voittajajoukkueelle jokin palkinto. Silmien kiinni pitäminen luo lisäjännitystä.

5) Ihminen ihmiseen

Leikin luonne on leikkijöistä itsestään kiinni. Ohje, ”nenä kantapäähän” on huomattavasti haastavampi kuin ”ranne rystysiin”.

Toimiston väki intoutui näyttämään esimerkkiä.

 

Mikäli vinkeistä huolimatta tuntuu, että haluat ammattimaista otetta, ole rohkeasti ja pian yhteydessä meihin. Jaamme mielellämme vinkkejä, tuotamme ohjelmasuosituksia sekä tulemme juhlapaikalle Uudenmaan alueella takaamaan tapahtumasi ikimuistoisuuden!

 

Seuraavan mietelauseen siivittäminä toivotamme kaikille leikkisää pikkujoulukautta!

”Emme lopeta leikkimistä sen johdosta, että vanhenemme – vanhenemme, koska lopetamme leikkimisen.”

Herbert Spencer

 

Kommentit

Ei kommentteja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uutiset: