Tuotteet

Kirjat

Pikku Lotan Leikit

Pikkulotan Leikit -kirja on Lottamuseon kanssa yhteistyössä tuotettu, sukupolvia yhdistävä leikkikirja. Kovakantisessa kirjassa on yhteensä 19 leikkiä ja leikkisää arvoitustehtävää. Leikit ovat alkuperäisessä kieliasussa kirjoitettuja, siis juuri sellaisina kuin niitä on aikanaan leikitty!

Kirjaan on koottu 1930-1940 -luvun suosituimpia leikkejä Pikkulotta- ja Lottatyttö-julkaisuista. Taiteilija Samuli Kilpeläisen luomat värikkäät kuvitukset heijastelevat ajan henkeä.

Kirja on nyt myynnissä ja sen hinta on 19e/kpl. Omasi saat tilaamalla sähköpostitse osoitteesta myynti@perinneleikit.fi. Lisäksi kirja on mynnissä Lottamuseon verkkokaupassa, sekä valikoiduissa nettikirjakaupoissa.


Eläköön leikki!

46 tuttua laululeikkiä vuosikymmenten takaa sanoituksineen, nuotteineen sekä ohjeineen. Mukana ovat mm. Kas kuusen latvassa, Kehäkukkanen sekä Asikkalan puiset rattaat. Kirjan kuvissa vaihtelevat vanhat lelut ja leikkisät eläinhahmot.

Eläköön leikki! -kirja on yhdistyksemme suurin projekti ja toivomme, että siitä on iloa ja hyötyä leikeistä kiinnostuneille. Kirja on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin Varhaiskasvatusviraston Leikkipuistotoiminnan ja leikkiasiantuntija Liisa Heleniuksen kanssa. Kirjan tekeminen eri alojen ammattilaisten kanssa on ollut palkitsevaa ja vahvistanut kantaamme leikkimisen tärkeydestä ja hyödyllisyydestä. Kirja on toteutettu vanhoja leikkiperinteitä kunnioittaen ja yhdistyksen periaatteiden mukaisesti pidimme tärkeänä koota katoava kansanperinne yksiin kansiin kaikkien saataville. Toivomme, että kirjan kuvitus ja leikit tuovat onnelliset lapsuuden leikkimuistot mieleen ja rikastuttavat nykyistä leikkikulttuuria.

Eläköön leikki! kirja on myynnissä!
Hinta: 15e/ kpl

Kalenterit

2024

Lorutusleikkikalenteri 2024 sisältää perinteisen kalenterinäkymän lisäksi leikkejä ja loruja. Jokaiselle kuukaudelle on oma lorunsa ja jokaiseen leikkiin on liitetty loru.

2023

Eläköön leikki 2023 perinteisen kalenterinäkymän, juhla- ja nimipäivien lisäksi  eurooppalaisia ja kotimaisia leikkejä. Kalenterissa esittelemme myös kustannustoimintaamme.

2022

Hyvien tekojen vuosi 2022 perinteisen kalenterinäkymän, juhla- ja nimipäivien lisäksi opettaa joka kuukausi leikin kautta esimerkiksi sähkön- ja vedenkulutuksen vähentämisestä, kierrätyksestä sekä aineettomista lahjoista. Kalenteri on tehty yhteistyössä Iin kunnan, Ulos-Ut-Out -ulkona oppimisen tapahtuman, Punaisen Ristin Kontin, Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liiton (LYKE-verkosto & MAPPA.fi) sekä Vihreän Lipun kanssa.

2021

Liikenneleikkikalenteri vuodelle 2021 sisältää monia liikennetaitojen oppimiseen ja opetteluun liittyviä leikkejä sekä hauskoja liikennemerkkeihin, liikennevaloihin ja suojatiehen liittyviä leikkejä. Kalenteri on tehty yhteistyössä Liikenneturvan kanssa ja siitä löytyy myös Liikenneturvan oma leikki ”Kävelevä koulubussi”.

2020

Yhdenteentoista kalenteriimme, Laskuleikkikalenteriin 2020 on kerätty erilaisia laskemiseen liittyviä leikkejä, olivat ne sitten matemaattisia tai motorisia taitoja kerryttäviä liikuntaleikkejä. Kalenteri huomioi myös eri vuodenaikojen vaihtelut leikeissä. Kuvittajana toimii jälleen Samuli Kilpeläinen ja leikit on koostanut leikki-innovaattorimme Isa Pelto. Kalenteri on koottu yhteistyössä Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL ry:n sekä Ulko-Opet ry:n kanssa.

2019

Taitoleikkikalenteri 2019 on yhdistyksemme 10 vuotis- juhlakalenteri. Leikit ovat vuodenaikaan sopivia ja kehittävät leikin kautta lasten kehityksen kannalta tärkeitä taitoja. Kalenterissa mukana opetushallituksen LIIKKUVA KOULU ja ILO KASVAA LIIKKUEN projektit, Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry sekä Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry. Mahtavasta, värikkäästä ja kekseliäästä kuvituksesta vastaa jälleen taiteilija Samuli Kilpeläinen. Leikitään ja kehitytään leikiten yhdessä koko juhlavuoden ajan!


2018

Yhdistyksemme vuotuinen, jo yhdeksäs kalenteri on Sirkusleikkikalenteri 2018, hauskoja ja hullunkurisia temppuja ja leikkejä. Kalenterissa esittelemme 4 sirkuksen alalajia; Klovneria, eläinnumerot, akrobatia sekä jongleeraus. Teemat jakavat vuoden neljään, ja joka kuukaudelle on oma, koko perheen kokeiltavaksi soveltuva leikki. Värikkäässä kuvituksessa heijastuu sirkusleikin vauhdikas ja hauska luonne. Kalenteri on tehty yhteistyössä kolmen sirkuksen kanssa: Sirkus Magenta ry, Sorin Sirkus ry sekä Sairaalaklovnit ry.


2017

Metsäleikkikalenteri 2017 on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa ja on Yhdessä-teeman mukaisesti tuotettu yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa.

Ajatus kalenterin takana on, että luonto tarjoaa ainutlaatuisen miljöön yhdessä liikkumiseen ja leikkien innoittamiin mielikuvituksellisiin seikkailuihin. Metsäleikit ovat mielekästä ja elämysrikasta hyötyliikuntaa, jota varten ei tarvitse välineitä taikka kilpailuasetelmaa. Kalenterissa on metsäleikkien lisäksi metsätietoutta vuodenajoittain.


2016


2015


2014


2013


2012


2011


2010


 

Kirjaset

Klassikkoleikit

Uusin kirjasemme on nimeltään Klassikkoleikit. Kirjaseen on kerätty perinteisiä leikkejä, joita lähes jokainen suomalainen on lapsuudessaan leikkinyt. Kirjanen on tehty yhteistyössä Suomen vanhempainliiton kassa.

Sisäleikit

Kirjanen on nimeltään Sisäleikit. Kirjasesta löytyvät leikit on suunniteltu tarjoamaan lapsille leikkejä, joita voidaan leikkiä sisällä tai ulkona.

Välituntileikit

Tämä kirjanen on nimeltään Välituntileikit. Kirjasen leikit on suunniteltu tarjoamaan lapsille leikkejä välitunnille, iltapäiväkerhoihin ja koulupäivän jälkeisiin hetkiin.

Liikettä niveliin

Kirjanen kantaa nimeä ”Liikettä niveliin”. Leikit keskittyvät lapsien motoristen toimintojen kehittämiseen. Kirjasen yhteistyökumppaneina ovat tällä kertaa Suomen Parkour yhdistys ja Liito ry (Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat).

Leikitään pihalla

Uusia versioita ja vanhoja klassikoita, kuten Purkkis, Pole ja rofe, Kuningaspallo ja Keinis sekä paljon muuta! Kesäkirjanen 2022 on tehty jälleen yhteistyössä Teemu Pukin Koulunäkki Dream Teamin kanssa ja liittyy yhteiseen tavoitteeseen kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan myös leikin kautta.

Leikitään kestävästi

Kirjanen kantaa nimeä ”Leikitään kestävästi” ja käsittelee kestävän kehityksen teemoja hauskalla ja leikillisellä tavalla. Tänä vuonna kirjasen tekemisessä on otettu huomioon Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2014) arvot, oppiainekohtaiset sisällöt ja tavoitteet ja leikit on suunniteltu niiden mukaisesti. Kirjanen sopii siis loistavasti sekä eri oppitunneille vaihtelua tuomaan että välitunneille ideoita antamaan. Yhteistyökumppanina toimii tänä vuonna Suomen ympäristöopisto SYKLI, joka on valtakunnallinen kestävän kehityksen kouluttaja ja kehittäjä.

Lataa Miltä kestävä kehitys tuntuu? -väitteet tästä: Miltä kestävä kehitys tuntuu -materiaali

Lataa Lasten oikeudet -bingoruudukot tästä: Lasten oikeudet -bingo

Leikitään ulkona

Kirjasemme kannustaa ulkoliikuntaan perinteisten liikunta- ja laululeikkien (Hura hura häitä) sekä ihan uusien leikkien tai muokattujen klassikoiden muodossa! Leikkejä voi leikkiä yksin tai yhdessä turvallisesti ulkoilmassa. Kirjanen on tehty yhteistyössä Vaasan Koulunäkin sekä Teemu Pukin Dream Teamin kanssa. Kampanjan tavoitteena on saada lapset liikkumaan 30 minuuttia lisää päivässä liikunta- ja leikkivinkeillä.

Tiedeleikit

Tiedeleikit-kirjanen on tehty yhteistyössä tiedekeskuksien Heurekan ja Tietomaan kanssa, jotka molemmat jakavat arvomme lasten vapaan leikin ja tutkimisen tärkeydestä. Tätä työtä edistetään myös Suomen tiedekekeskus-verkoston kautta, johon kuulu edustajia koko valtakunnan alueella. Lisätietoja verkoston toiminnasta voi halutessaan kysellä Heurekan tai Tietomaan kautta.

Kaikki kirjamme ovat uniikkeja, mutta käsissäsi oleva Tiedeleikit on huomattavasti erilainen, kuin edelliset. Kirjan leikit pyrkivät selittämään lapsia kiinnostavia tieteellisiä faktoja leikin kautta ja kirjanen soveltuu kaikille leikkijöille esikouluikäisistä ylöspäin. Toivomme leikkien herättävän mielenkiintoa ja laittavan kehon lisäksi aivonystyrät liikkeelle.

Leiki ja hypi

Kirjanen julkaistiin samana vuonna, kun Perinneleikit ry täytti 10 vuotta! Tästä syystä se on meille erityisen tärkeä!  Olemme matkallamme leikkineet tuhansia leikkejä ja leikittäneet kymmeniä tuhansia lapsia ympäri Suomen. 7.4 2019 vietetettiin Perinneleikit ry:n 10-vuotis syntymäpäivää, juhlistakaamme sitä leikkimällä, koska se on hauskaa! Kirja on myös kiitos kaikille tämän kymmenen vuoden aikana mukana olleille. Ilman leikkijöitä ei ole leikkiä ja leikki jatkukoon ikuisesti.

Leikitään yhdessä

Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa, joka neuvoo ja ohjeistaa vanhempainyhdistysten kautta maan toimintaa.

Kirjassa on 15 leikkiä, jotka on jaoteltu leikkijöiden iän mukaan. Nämä ikäluokat ovat vain suuntaa antavia ja leikit ovat tietenkin kaikkien leikittävissä. Tämän lisäksi kirja toimii puuhakirjana, sillä siinä on kuusi aivoja jumppaavaa puuhaa.

Kirjan nimi Leikitään yhdessä viittaa kirjassa korostettuun näkökulmaan vanhempien tärkeydestä leikeissä mukana olossa, leikkikulttuurin siirtämisessä sekä leikkiin kannustamisessa.

 


Leiki ja väritä

Yhdistyksemme kahdeksas leikkikirjanen Leiki ja Väritä on ilmestynyt. Kirjan leikit ovat liikunnallisia ja vauhdikkaita tukien näkemystämme, että liikkuakseen ei tarvitse aina urheilla tai kilpailla – leikkien liikkuu huomaamatta! Leikkeihin liittyvät väritettävät kuvat ovat mainiointa ajankulua rauhallisempiin hetkiin, sadepäiville ja perheen pienimmille.


Perinneleikit


Leiki ja askartele


Levosta lentoon

Muut tuotteet

Klassinen muistipeli hauskoilla leikkiaiheisilla kuvilla. Perinteisen pelaamisen lisäksi voit käyttää muistipelikortteja esimerkiksi uusien leikkien arvontaan (22 eri leikkiä) tai vaikka leikkiparien etsimiseen. Sopii kaikenikäisille!

Tutustu metsien monimuotoisuuteen leikin kautta! 11 eri leikkiä jotka sopivat niin kotipihan nurmelle kuin lähimetsien tutkiskeluun.